Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

A világ áradása...

2021. december 05. - RekaiZsolt

Nem csak régen, ma is érdekel, mi zajlik  világ művészeti életében.

Ez az érdeklődés nagyobbrészt  internethez kötött.

Úgy tűnik tényleg igaz, amit filozófus barátom (B.Gábor) mondott. Azt mondta, hogy nem érdekli az anyagi környezet, neki elég lenne egy szerzetesi cella,  író állvány, ahol kódexet lehet írni és rajzolni. Elég lenne, mert  hiány megidézi a valamit, ami nincsen jelen.

Aki nem fut a világ után, azután a világ fog futni….

Értem, de nem vagyok oda a bölcsességekért.

Gábor kijelentését nem tudtam maradéktalanul elfogadni, és Seneca jutott eszembe, aki  ókori világ legnagyobb vagyonában ülve tanította az aszkézist…(Ebben az esetben is bizonytalan vagyok. Vajon ez így hiteles, mert  nem a szöllő keserű?!)

 

Ez annyit tesz, a „tényleg igaz” "részlegesen igazra" módosul…

Sok mindenről tudok, „háló” sok mindent elém hord, de  virtualitás önmaga jogán valóságos, és nem  valóság egészének helyére állítva…

Nézegetem a „facét”.

Incze Mózes dühös, a szállítási cég nem ért oda időben az Art Basel Miami beach-i megnyitójára.

A művészeti vásár hat napig tart nyitva, és bár utóbb megérkezett a feladott anyag, ez nyilvánvaló anyagi és presztízs veszteség.

 

 

262108523_4791138537598938_6278067378338246134_n.jpg

Kedvelem Incze Mózes képeit, egyszer valaki megkérdezte, kibe érdemes fektetni  kortársak közül?!  Bodoni  nem átlag pénztárcájának való, Incze is magas kategória, ám még megfizethető… (Valakiknek... Én beérem  reprókkal )


Késöbb megnézem a postámat.

Art in Amerika magazin szintén ír az Art Basel Miami Beach-i megnyitójáról. A résztvevő galériáknak idén már nem kell feltétlenül kipakolási tereket vásárolni, és a válogatással foglalkozó bizottság számos afrikai érdekeltségnek is teret adott.

 

 262065826_4797178443661614_4999426932146587178_n.jpg

A Firtst Floor Harare galéria Zimvabvében, a feltörekvő festőket gyűjti magaköré, és első ízben szerepel Troy Makaza munkáival…

Ránéztem, mit csinál a néger fiatalember.

Mindenféle megfestett zsákszerű szövetet dolgozz egybe, és  plasztika szerű kiterjedést falra akasztható formában prezentálja…

Nem mondom, hogy mindez, amit leírtam, több mint napi zaj… Valamiféle változó hullámhosszú dekonstrukciós-információs sodor, amiben néha, itt-ott felcsillan valami megfontolásra, -ismeret-képzet bővítésre – érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr8016774244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása