Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

Egyéni festők korszakában...

2024. június 16. - RekaiZsolt

 

Rékai Zsolt: Nap-gyűrű

Változnak az idők, mondhatnánk! Azt is mondhatjuk, csak gondolati síkon változnak az idők, mivel csak adott pillanat van Pillanat ami magába szív (örvénylik) mindent, ellőről és hátulról. 

Történet olyan kiállítás története, amin festőszakos főiskolások állítottak ki, és  docens tanár úr (ma már professzor) magyarázott  öt körülálló fiataloknak.

-Képsorozatoknál, mindig kell egy elgondolás, amire  képeket fel lehet fűzni. Ilyen elgondolás lehet az idő, amiben megmutatkozik a vizuális építkezés, és az utolsó kép az összegzés, de azt is lehet, hogy ezt az összegzést magának a nézőnek kell elvégezni.

Akkor már megrögzött Heidegger követő voltam, és mocorgott bennem az intelektuális kisördög. 

Odaléptem és rövid üdvözlés után, megtettem  saját gondolati hozzáfűzésemet.

-Tanár úr, ma már létezik másik idő-összefüggés nézőpont.  E szerint a nézőpont szerint az embereket  múltnál jobban motiválja a jövőbe elhelyezett célképzet, ahova el szeretne jutni. Ilyenkor nem a múltba tekintünk vissza, hanem azt vizsgáljuk, eléggé konstruktívak e  választott útvonalaink, innovatívok e a megoldások, ami  beteljesítéshez szükséges.

Egy ilyen lánc részben meg fog felelni tanár úr idővonalának, de kevésbé metafizikus, nem  múltat, hanem a jövő szemléletét közvetíti.

 A festőtanoncok némelyike felhúzott szemöldökkel emésztette amit hallott, más pedig mosolygott  ironikus szituáción.

-Honnan veszi ezt az elgondolást?!- kérdezte a "mester".

-Ez posztmodern közelítés, ontológia.

-Posztmodern korszak már nincs is! -mondta ekkor tagadólag.

-Akkor milyen korszak van, tanár úr?!

Pillanatnyi gondolkodás után megtudhattam.

-Egyéni festők korszaka….

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr2418429035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása