Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

Festmények mesterséges inteligenciával

2024. május 05. - RekaiZsolt

Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 58. világnapja alkalmából:

„Az embert ne emésszék föl az algoritmusok, a kommunikáció maradjon emberi „

 

A pápa nem a mesterséges inteligencia ellen beszél. Az emberi létezés mindig is  változáson belül zajlott, és tudjuk, gyakran akadtak kis csoportok, akik  új dolgokat saját hatalmuk növelésére használták fel.


Soha nem az eszközök veszélyesek, hanem a felhasználók szándékai.

Festő ismerőseim fel-fel vetik aggodalmukat, saját egzisztenciájukat féltve. 

Valaki mesélte, fővárosi kiállításon megjelentek a generált képek, és ami igazán ijesztő, hogy ezek már is elérik a művészeti (emberi) középszerűség színtjeit.

Az orosz festőnő azzal fordult Himorphához, (-kitalált név  létező galéristának-) hogy jó lenne még pár év, amikor lehetne alkotni.

Himorpha  hagyományos festés melett tette le a voksot, amiről nem tudom meddig fog kitartani, profit érdekek ellenében...  Látom francia web-galériában már árusítják az újfajta nyelvileg kreált vizualításokat.



Henri-Robert-Marcel Duchamp álma látszik megvalósulni, a könnyű, izzadságmentes festészet, az "aggyal festés". 

Időnként keresek ingyenes oldalakat, és probálkozom. Vannak jobb és kevésbé jó eszközök, de én is azt gondolom itt észvesztően gyors változásról van szó.  Nagyon gyorsan el fognak veszni a nehezen megszerzett készségek és rutinok, viszont az invenció, az eredetiség -úgy gondolom,- legalább szűk körben, versenyképes marad.

Illusztrációként generáltam néhány képet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr8018397381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása