Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

Kiállítás bontás

2024. május 15. - RekaiZsolt

„Május eleji adatok szerint a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2,2 millió ember támogatná a teljes népességen belül, míg Magyar Péter Tisza Pártjára 1,5 millióan szavaznának – derült ki a Závecz Research friss közvélemény-kutatásából.”

„Donáth Anna, a Momentum elnöke úgy látja, hogy a „magyar illiberalizmus példaként tekint Kínára, és a magyar társadalom és a magyar politika kínai típusú átszervezését tartja kívánatosnak”.

Míg külföldön már februárban is nagyon fontos árverések zajlanak, idehaza rendszerint csak májusban pörög fel az aukciós szezon. A nagy kérdés idén az, hogy „begyűrűzik-e” hozzánk is a nemzetközi piacon tapasztalható visszaesés.

Art Advisory Budapest

 

A bejegyzés képeit AI-val generáltam.

 Tova gyűrűző hatás...

Egyszer azt olvastam, Amerikában valaki kinyitotta egy örökölt ingatlan garázsát A garázs tele volt festménnyel. 

 Festmények nagy sikert arattak, miközben a művész vélhetőleg azt képzelte, nem eléggé jók, vagy kitudja mi lehetett az oka,(?!) hogy az önkifejezést ennyire személyes ügynek gondolta.


Véget ért a „Köztes” című kiállításom.

Bizonyos értelemben soha nem értem el ekkora sikert, ha látogatottságot nézem és azt, hogy mi mindent írtak a vendégkönyvekbe.


Természetesen mindig vannak felhangok, de posztmodern káprázatot az sem tudja aláásni, hogy káprázat, és akad akiben ez dühöt generál. Kialakít eltakart, vissza-folytot, transzformált reakciókat, amelyek alig érzékelhetően, de mindig-mindig jelen vannak. Néha (máskor,) nagyon is mérhető módon, de ez normálisan (antinormálisan) emberi, és csak annyit mutat meg, hogy még káprázat korszakában sem minden „kerek”.


 Ellenpontként: talán a második csoportos kiállítás jut eszembe, -amin részt vettem,- és így csak közelitőleg a másik pólus.  Ez a pólus pedig időbeli.

Galériás még új volt, és - nagyon határozottan,- összekeverte az értékeket, érdekeket és szekér-táborokat.  Nagyon kedvemre való volt!

Három nagyméretű festménnyel szerepeltem. Mivel még  megnyitó kezdete elött láttam  „felhozatalt”, csupán arra figyeltem, hogy saját festményeimet hányan veszik szemügyre, és milyenek a reakciók.

Megnyitó után odajött hozzám frissen végzett festőnő, aki elegáns ruhákban, luxus környezetbe festette saját magát. Úgy hatott, mintha  az angol királyi családhoz tartozna.

Ez a „hercegnő” nyár közepén úgy gratulált, azt hittem, azonnal elkezd havazni….

 

A mostani „siker” görcsoldóként (is) hatott. Arra jutottam, és ennek már voltak előjelei, mi lenne, ha a „kereskedelmi szempontokat” úgy állítanám át, hogy havi három kép helyett csak egyet festenék. Egyet, de azt nem külső és nem marketing szempontok szerint?!

Ilyen harmadik képekből volt megrendezve a „Köztes”.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr5618405153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása