Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

Mesterséges értelem 7

2024. augusztus 18. - RekaiZsolt

 

A magyarországi rendszerváltozás a globaliáció posztmodern korszakára esett. Jó néhány könyvet elolvastam, és belefutottam "Fukujama történelem vége" nézetrendszerébe, és igy lett, egy belső változások tekintetében dinamikus, kereteit tekintve statikus világképem, ami alapján itt a világ perifériáján magyarázni, értelmezni tudtam a lecsorgó vagy leszüremlő jelenségeket.

A "posztmodern vége" vagy "poszt-posztmodern" kifejezések nagyából a mesterséges inteligencia feltünésével ért utol. Mivel a mesterséges inteligencia segítségével lehet képeket előállitani, pár hónapja napi gyakorisággal generálok képeket. Kezdetben egyszerű, fényképszerű, vagy tipikus stilusjegyekkel rendelkező festők utánérzéseit probálgattam, és kiismerve a lehetőségeket, kisérletekbe fogtam a napi valósághoz kötödő komplesz szimbolizációk megalkotásához, igyekezve a populáris jegyektől megszabadulni. Ez az első fal, igen nagy kihívás, de éppen ezért nem értelmetlen, és sok örömet is jelent.

Mivel a mesterséges inteligencia így  mindennapok részévé változott, összekapcsolódott  "poszt-posztmodern" mibenlétének kideritésével, és egy nagyon redukát előfeltevés lett, hogy egyik a másikban modellezhető.  

 

Rékai Zsolt:  Struktura

médiamix



 

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr2018469105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása