Szürreál-vizuális mágia....

Rékai Zsolt - Festő Napló

Rékai Zsolt - Festő Napló

Mesterséges értelem 14 -Promtok

2024. október 05. - RekaiZsolt


                                                                          Rékai-AI

Németh Gábor-Amazing AI internetes meghívásos műsorait rendszeresen megnézem, ami segít megtudni, hol tart a mesterséges intelligencia. Az igazság az, hogy egyelőre felhasználói szinten csak a képalkotási rész érdekel, de más nézőpontból nekem sem árt tudni, ez a technológia, mi minden másra használható fel.

Ami a képalkotást illeti, - művészeti szempontokat előtérbe helyező napi gyakorlat alapján, - én is hasonló tapasztalatokra jutottam, mint az Amazing. Ez a tapasztalat pedig nem más, mint, hogy az AI használatát könyvből nem lehet megtanulni.

Rossz példával: Tegyük fel, hogy jön egy új munkatársunk, akivel úgy kell inspiratívan együttműködni, hogy cél érdekében meg kell ismerni, hogy miben nagyon jó és miben gyenge. A jó és gyenge képességeimet az ö képességeihez kell illeszteni, hogy együtt hatékonyabbak legyünk. Ez a személyes viszony úgy fejlődik, hogy közben mindketten fejlődünk.

Ezt a dinamikát nem lehet leegyszerűsíteni, tapasztalatot megspórolni, vagyis dologba, -mint minden komplex dologba vagy szituációba, - energiát kell befektetni

 

Rékai Zs- Ai

Németh Gábor előadása sem könyvet helyettesit, hanem orientál. Megoszt tapasztalati mintákat, olyan módon, hogy egy szakértő stáb fő munkaidőben tesztel, kipróbál, információkat gyűjt és oszt meg nagyszámú felhasználói csoporttal.

Ezzel szemben jómagam, mindössze napi egy-két órát töltök azzal, hogy egy nagy nyelvi modellt kezelő algoritmussal kapcsolatba kerüljek - és érintőlegesen még két másikkal is.

Az érintőleges felhasználás azt jelenti, hogy megnézem adott képet mesterséges intelligencia miként fordít le, és kiszedem azokat a nyelvi elemeket, amelyek speciális képhatásokat idézhetnek elő. Ezeket a speciális, a köznapi nyelvhasználattól eltérő elemeket azután saját utasításaimba építem be, - és ezen a módon (is),-  képes vagyok meghaladni köznapi, átlag felhasználói szinteket.

A webináriumok (videó konferenciák) az egész működésének megértésében segítenek, nem pedig abban, hogy adott vizuális fejlődés keretében, hogyan lehet előre haladni, egyre jobb vagy egyre komplexebb képeket generálni, hogy közben egy maréknyi (információs ablakba beírható mondat) kifejezés mágiája (is), minőségében változzon.

 

                                                                           Rékai-AI

A bejegyzés trackback címe:

https://rekai-zsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr1118701574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása